26 Kasım 2011 Cumartesi

Shopsavvy nedir ?


Shopsavvy telefonunuzun kamerası ile çeşitli urunlerin barkotlarını okutarak fiyatını urunun ne olduğunu dicem ama zaten elinizde tutuyorsunuz belki sadece barkot bulunduğunuzda ne ürünü olduğunu anlarsınız belki bu hoş ayrıca ekli olmayan urunleride kendiniz fotorafını cekerek ekliyebiliyorsunuz buda hoş tabi kısacası güzel bi uygulama :D

Samsun Galaxy s2 pil ömrü için kernel

SiyahKernel, bir Türk Android geliştiricisi olan Gökhan Moral tarafından geliştirilmiş. Onlarca Samsung Galaxy S II Kernel'i dururken SiyahKernel'i paylaşıyor olmamızın başlıca sebebi, geliştiricisinin Türk olması değil, yayınlanmış diğer yazılımlarda birçok özelliği tek Kernel altında birleştiriyor olmasıdır. Gökhan kardeşimize teşekkür ediyor, yazılım hakkındaki detaylara geçiyoruz.

DİKKAT: Yükleme sırasında ya da yükleme sonrası oluşabilecek problemlerden tamamen sizler sorumlusunuz. Bunu kabul etmiş olduğunuzu varsayarak paylaşımda bulunuyoruz.

SiyahKernel'in sahip olduğu özelliklerden bazıları şöyle; 
  • Tüm Samsung Firmware'ler, CyanogenMOD, MIUI ROM ve Samsung'un 2.3.4 ve 2.3.5 Firmware'lerini kullanan Custom ROM'lara yüklenebilir.
  • ClockworkMod Recovery v5.0.2.7
  • Boot animasyonu desteği
  • Custom Boot animasyonu ve başlangıç sesi
  • SetCPU uygulaması ile işlemci hızınızı 1.6GHz kadar arttırabilir, 100MHz kadar indirebilirsiniz.
  • 800mV ve 1500mV değerleri arasında voltajınızı kendiniz ayarlayabilirsiniz. (Normal voltaj, varsayılan olarak gelmektedir. Yani voltajınız, siz değiştirmediğiniz sürece eskisi gibidir.)
  • İşlem gücüne göre 200Mhz ve 1200Mhz hızları arasında değişken şekilde kullanabilirsiniz.
  • Şarj hızını arttırabilirsiniz.
  • Arttırılmış Dokunmatik Hassaslığı
  • GPU hız ve voltaj kontrolü 
  • Arttırılmış şarj hızı
  • Dokunmatik Butonların ışığıyla LED uyarı özelliği
  • NTFS dosya sistemi desteği

Gördüğünüz gibi SiyahKernel, piyasadaki birçok kernelin önemli özellikleri tek çatı altında toplamayı başarmış. Özellikle SD kartına ya da telefon dahili hafızasına büyük boyutlu dosyalar kopyalamadığından NTFS sistemine geçmek isteyenler için birebir! 

YÜKLEME

1. Buradan SiyahKernel'in son versiyonunu indirin.

2. Buradan Odin yardımcı programını indirin ve dosyayı herhangi bir yere çıkartın.

3. Telefonunuzu kapatın. Ses Kısma + Home + Güç butonlarına basılı tutarak cihazı Download Modunda açın.

4. Kies programı açıksa kapatın. Odin programını açın.

5. Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayın ve Odin'in sol üstündeki kutunun sarı renkli olduğundan emin olun.

6. İlk adımda indirdiğiniz SiyahKernel dosyasını PDA bölümüne yerleştirin.

7. Start butonuna basıp işlemin bitmesini bekleyin. Ortalam 5-10 saniye sürecektir.

8. Cihazınız açıldığında Ayarlar/Telefon Hakkında menüsündeki Çekirdek Sürümü başlığı altından Kernel versiyonunu kontrol edebilirsiniz.

SiyahKernel ile cihazınızın pil ömrü büyük artış gösterecek, daha hızlı şarj olacak. Üstelik zaten stabil olan Samsung Galaxy S II, daha performanslı kullanılabilecek. 


konu tamamen alıntıdır işlem sonucu cıkıcak sorunlardan sorumluluk kabul etmiyorum.

alıntı adresi :www.androidturkiye.net tir. ..

Yeni samsun galaxy Note N700


Super HD AMOLED 5.3 inç kapasitif dokunmatik Gorilla Glass ekran, Android v2.3, 1GB RAM, 1.4 GHz Dual-core ARM Cortex-A9 işlemci, 16GB dahili ve 32 GB’a kadar hafıza kartı desteği, Wi-Fi, 3G, 8 megapixel, 3264x2448 çözünürlük 1080p HD kamera, LED flaş, Ön yüz kamerası, S Pen kalemi ve GPS.Piyasa fiyatı yaklaşık 2.200 tl civarlarında :)

Dünya genelinde 200 milyon android cihazı :)

Google’ın Mayıs 2011‘de düzenlediği I/O 2011 Konferansında, şimdiye kadar aktive edilmiş Android cihaz sayısı 100 Milyon olarak açıklanmıştı. 6 ay sonra bugün, bu rakam ikiye katlanarak 200 Milyona ulaştı. Üstelik buna Çin gibi ülkelerde üretilen çeşitli özelliklerdeki Android işletim sistemli ucuz ürünler dahil değil. Ayrıca her geçen gün 550.000 cihaz daha aktive edilerek Android’in cihaz ordusundaki yerini alıyor. Sadece üç yıl içerisinde, bir mobil işletim sisteminin böylesine yüksek rakamlara ulaşabilmiş olması oldukça etkileyici. Android’in en büyük rakibi olan ve 2007 yılında pazara adım atan iOS platformunda aktive edilen cihaz sayısı ise; 250 Milyon‘a ulaştı. Yeni yıla iki rakibin başa baş girdiklerini söyleyebiliriz

24 Kasım 2011 Perşembe

NFC nedir ne işe yarar ?

Near Field Communication. dir açılımı peki bu ne demek yakın alanlarda kablosuz iletişim sağlar bu yakınlık 4 cm dir mazimum kasalarda odemelerde kullanıldığı düşünülürse :)
Nerde kullancaz bunu;

-Mobil ödeme: Diğer teknik blogları tararsanız, herkes Google’nin ağzından konuşup o ne diyorsa tercüme ettiği için bu teknolojinin sadece mobil ödeme için kullanılabildiğini zannedersiniz. Evet Google’nin bununla ilgili bir çalışması var. 
-Elektronik Anahtar: Evinizin, arabanızın kapısını, telefonunuz ile açabileceksiniz. Okullar, oteller ve işyerleri de bu çözümü tercih edebilir. 
-Checkin: Lokasyon bazlı servislerle popülerleşen bir terim checkin. Yani bir yerde bulunduğunuzu sanal aleme ilan etme. Bunu mekanın barkoduna telefonunuz yaklaştırarak saniyeler içinde gerçekleştirebilirsiniz.
-Sosyal Paylaşım: Örneğin yeni biriyle tanıştınız yada arkadaşınızın telefon numarası değişmiş. Telefonlarınızı birbirine yaklaştırıyorsunuz, karşılıklı bilgiler güncelleniyor.  
-Mobil Multimedya: Örneğin bir müzeyi geziyorsunuz. Telefonunuzu ilgili chipe yaklaştıracaksınız, eseri tanıtan video telefonunuzda çalmaya başlayacak.
-Kimlik

Android kitabı cıktı

Her geçen gün android işletim sistemi içeren telefonlar artıkça artık insanlar bu sistemin daha içlerine girmek merakında ve bunun için bire bir bir kitap geldi içindekiler ;
- Android Programlama Temelleri
- Emülatör Kullanımı
- Android-UI
- SQLite
- Content Provider
- Arka Plan Programları
- Android ve Dış Dünya Bağlantısı
- SMS
- Multimedya
- Facebook
- Google App Inventor



fiyatı 17 tl civarlarında olduğunu duydum bilginize :)
konu alıntıdır ..

Android dns değiştirme

Kablosuz > Kablosuz Ayarları > Menu tuşuna bas > Gelişmiş Ayarlar > Statik IP Kullan işaretle ve DNS1 için : 8.8.8.8 DNS 2 için : 8.8.4.4 (google public dns) girebilirsin

ya da marketten ;

set dns  uygulamasını indireblirsiniz :)

Samsung Galaxy S brick ne yapılamilir ??

Arkadaşlar brik durumunda eyer download mod da açılmıyorsa şöle bir çözüme rastladım ;

http://www.ebay.com/itm/UNBrick-Samsung-Galaxy-S2-i9100-Download-Mode-USB-Jig-/170653294370?pt=PDA_Accessories&hash=item27bbba9f22#ht_6103wt_12911


burada bulanan urunu bağladığınızda kendi kendine telefonu duzeltiyor servise telefon gondermeyi kendi ipimi kendim keserim diyenler için iyi olmuş bilginize :))



23 Kasım 2011 Çarşamba

Norton android (android antivirus)

Birçoğumuz için Norton gayet tanıdık bir isim. Symantec firmasının gözde programı 1982′den beri Windows ve Mac sistemlerimizle ilgili işlemler yapmamıza olanak sağlıyor. Artık mobil.4ana bölümden oluşuyor söyleki;


1- Uygulamalar (Apps): Cihazınızın içindeki tüm programların listesini çıkaran uygulama, daha sonra bu uygulamalar üzerinde bazı işlemler yapabilmenizi sağlıyor. İstediğiniz programın çalışmasını durdurabilirsiniz ya da tamamen sisteminizden silebilirsiniz (uninstall). Böylece cihazınızda Norton Utilities varsa ayrıca bir uninstall programı kullanmanıza gerek kalmıyor

2- Usage (Kullanım): Cihazınızın telefon/sms/data kullanımı hakkında istatistiklerin tutulduğu yer. Bu ne işe yarar? Çok basit: Ayarlar kısmından telefon fatura başlangıç tarihinizi, aylık kaç dakika konuşma ve kaç SMS gönderim hakkınız olduğunu girerseniz, ay sonuna doğru limitinizi aşmaya başlarken sizi Norton Utilities uyarmaya başlar. Böylece kullanımınızı devamlı takip edip operatörünüzden sürpriz bir fatura gelmesini engelliyorsunuz. Ayrıca kullanımınızı sadece aylık değil, günlük olarak da görmeniz mümkün.
3- Device (Cihaz): Cihazınızın anlık pil, işlemci, hafıza, network ve dahili hafıza bilgilerini görebiliyorsunuz. Ayrıca cihazınızla ilgili tüm sistem bilgilerine erişebilirsiniz. (OS versiyonu, Baseband versiyonu, o anki operatör sinyal kuvveti, IMEI ve IMSI numaraları, IP numaranız, host sunucunuz vs.)
4- Installer (Kurulum): Norton Utilities harici hafızanızı tarayarak mevcut APK dosyalarının bir listesini çıkarıyor. Telefonunuza yeni attığınız  ya da eskiden kurduğunuz ancak sildiğini bir programın APK dosyasını halen tutuyorsanız tekrar kurabilirsiniz. İşin güzeli, tüm hafizayı tarayarak APK dosyalarının listesini program kendisi çıkardığından, neyin nerede olduğunu ezberlemenize gerek kalmıyor.

Çekilen Resimlerin Kaybolma Sorunu

Bu sorunu yaşayan arkadaşların sd kartları içine bakmalarını tavsiye ediyorum. 
dcim isimli klasörü görecekler. O klasörün içinde de .thumbnails ve 100MEDIA klasörlerini.

1- Neyse işleme başlamadan önce o klasör içindeki resimleri başka bir yere yedekleyin.
2- .thumbnails ve 100MEDIA klasörlerini silin (Nasıl olsa kamerayı çalıştırıp resim çektiğimizde bu iki klasör tekrar oluşacak)
3- Bir üst klasöre geçip, yani sd kartın içine tekrar dönüp, dcim klasörünün ismini şu şekilde değiştirin...    DCIM

Android 4.0 hangi telefona ne zman gelicek(kullanablecek telefonlar)

Samsung
Galaxy Note -> 2012 1. Çeyrek
Galaxy S II -> Aralık 2011
Galaxy S II Skyrocket -> 2012 1. Çeyrek
Galaxy Nexus S -> 2012 1. Çeyrek
Galaxy S -> Henüz onaylanmadı 
Galaxy S Plus -> Henüz onaylanmadı 
Galaxy Tab 10.1 -> 2012 1. Çeyrek
Galaxy Tab 8.9 -> 2012 1. Çeyrek
Galaxy Tab 7.7 -> 2012 1. Çeyrek
Galaxy Tab 7.0 Plus -> 2012 1. Çeyrek
Galaxy Ace -> Henüz onaylanmadı 


HTC
Sensation -> Ocak 2012
Amaze 4G -> Ocak 2012
EVO 3D -> Aralık 2011
Sensation XE -> Ocak 2012
Sensation XL -> Ocak 2012
Rezound -> Ocak 2012
Thunderbolt -> 2012 1. Çeyrek
Flyer -> Henüz Onaylanmadı 
Rhyme -> Henüz Onaylanmadı 
EVO Design 4G -> Ocak 2012
Incredible S -> Henüz Onaylanmadı 
Widlfire S -> Henüz onaylanmadı 
Vivid -> Ocak 2012
Salsa -> Henüz Onaylanmadı 
Chacha -> Henüz Onaylanmadı 
Desire HD ->Henüz Onaylanmadı 
Desire Z -> Henüz Onaylanmadı 
Desire -> Henüz Onaylanmadı 
Google Nexus One -> ICS gelmeyecek 


Motorola
Razr -> Ocak 2012
Xoom 2 -> Aralık 2011
Xoom 2 ME -> Aralık 2011
Xoom -> Aralık 2011
Atrix -> Henüz onaylanmadı 
Defy -> Henüz onaylanmadı 
Defy+ -> Henüz onaylanmadı 
Bionic -> 2012 1. Çeyrek 














Sony Ericsson
Xperia Arc -> 2012 1. Çeyrek
Xperia Arc S -> 2012 1. Çeyrek
Xperia Ray -> Tarih belirtilmedi*
Xperia Neo -> Tarih belirtilmedi*
Xperia Neo V -> Tarih belirtilmedi*
Xperia Active -> Tarih belirtilmedi*
Xperia Pro -> Tarih belirtilmedi*
Xperia Play -> Tarih belirtilmedi*
Xperia Mini -> Tarih belirtilmedi*
Xperia Mini Pro -> Tarih belirtilmedi*
(*ICS onayı var, fakat tarih belirtilmedi.)



















LG
Optimus 2X -> ICS Gelmeyecek
Optimus 3D -> 2012 1. Çeyrek
Optimus Black -> 2012 1. Çeyrek
Optimus Pad -> 2012 1. Çeyrek
Optimus LTE -> 2012 1. Çeyrek 


































Asus ve Meizu
Padfone -> Ocak 2012
Eee Transformer -> Belirtilmedi*
Transformer Prime ->Belirtilmedi*
(*ICS onayı var, fakat tarih belirtilmedi.)
Meizu M8 -> 2012 1. Çeyrek
Meizu M9 -> 2012 1. Çeyrek 

Android sound haund

                                                      SOUND HOUND

Kısaca soylemek gerikirse müzik tanıma programı o an çalan bir müzigi dinlettiğinizde kime ait oldugunu parçanın ismini albumunu dağil belirtiyor yararlı bir uykulama :)

Android püf noktalar

Klavyede karekter ihtiyacı

İletinize eklemek istediğiniz karakterin ilişkili olduğu harfe, sanal klavye üzerinde uzun süreli basarak, bu butona atanmış karakterleri açılan bir pencere içersinde görebilmek mümkün. Bu konuda dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise bu işlemi sonradan yüklenen klavyeler ile değil sistemin orijinal klavyesi ile yapmanız gerektiği.





























Sık kullanılan uygulamalar hızlı erişim
Home butonuna uzunca basılı tuttuğunuzda bir popup penceresi açılıyor ve bu pencereden sık kullandığınız yazılımları kolayca görebiliyorsunuz















Android market çok tercih edilen uygulamalar

                                                                    Watsapp

Watsapp iphone kullanıcıları bilir bedava mesajlaşmak iççin kullanılan bir uygulama android içinde markette nasıl bedava derseniz paket veri kullanarak yani internet bir mesenger işlevi goruyor gayet kullanışlı .











VİBER                                                
Viber ise bedava sesli görüşme yapmak için kullandığımız bir uygulama bedava derken tabiki internet kullanarak yanlış anlaşılmasın.








                                                                                    Instant heart rate
Bu uygulama ise telfonun en ufak hareketleri algısıyını kullanarak kalp atım hızınızı ölçmek için kullanılabilir gercekten yardımcı bir program olmus değil mi :)

Android vs Bada !!

İki sistemde kullanışlı sahsi deneyimlerimde bada yeni başlıyanlar için daha anlaşılır kalıyor bunun yani sıra ayar menusu daha basit android te ise tabiki anlaşilir ama cözmek biraz zaman alıyor özellikle sd kart olayında .Bada bildiğiniz üzere Samsung tarafından yaratılıdı samsung un teknoloji piyasasında yerine bakılcak olursa kesinlikle iyi yerlerle gelicektir uygulama açısından biraz zayıf kalıyor bada android bu konuda cok daha iyi yerler bunda birazda google nın payı olduğu kesin ;) kısacası bir seçim durumunda bir ucurum yaratmıcaktır heleki bada 2.0 wave 3 le cıktığını dusunursek zaten andriod tarzı bir sistemi var .

Android nedir ?

Android, Linüx işletim sistemi tabanlı mobil ve Pda’lar için geliştirilmiş açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. Google ve Open Handset Allience ortaklığı ile hazırlanmıştır.



Özellikler;
Android’in son sürümleri, çoklu-görev (multitasking), çoklu-dokunuş (multitouch) ve Flash desteğiyle beraber gelmektedir. Android Market ile uygulamalar yüklenebilmektedir.
Handset Çizimler
Sistem, VGA, 2D grafik arşivler, OpenGL ES 1.0 tabanlı 3D Grafik arşivlerine ve geleneksel telefon çıkışlarına son derece kolay uyum sağlar.
Depolama
Bilgi depolama amaçlı SQLite kullanılmaktadır.
Bağlanabilirlik
Android, GSM, Bluetooth, EDGE, 3G ve Wi-Fi bağlantısını destekler.
Mesajlaşma
Hem SMS hem de MMS desteği vardır.
Web Tarayıcısı
Android’in web tarayıcısı açık kaynak kodlu WebKit application framework üzerine kuruludur.
Medya Destekleri
Android, MPEG-4, MP4, H.264, MP3, ve AAC, AMR, JPEG, PNG, GIF gibi ses/video/resim formatlarını desteklemektedir.

Merhaba

Android işletim sitemi ile ilgili bulduğum duyduğum seylerle tecrübelerimi paylaşıcağım sizler :))