24 Kasım 2011 Perşembe

NFC nedir ne işe yarar ?

Near Field Communication. dir açılımı peki bu ne demek yakın alanlarda kablosuz iletişim sağlar bu yakınlık 4 cm dir mazimum kasalarda odemelerde kullanıldığı düşünülürse :)
Nerde kullancaz bunu;

-Mobil ödeme: Diğer teknik blogları tararsanız, herkes Google’nin ağzından konuşup o ne diyorsa tercüme ettiği için bu teknolojinin sadece mobil ödeme için kullanılabildiğini zannedersiniz. Evet Google’nin bununla ilgili bir çalışması var. 
-Elektronik Anahtar: Evinizin, arabanızın kapısını, telefonunuz ile açabileceksiniz. Okullar, oteller ve işyerleri de bu çözümü tercih edebilir. 
-Checkin: Lokasyon bazlı servislerle popülerleşen bir terim checkin. Yani bir yerde bulunduğunuzu sanal aleme ilan etme. Bunu mekanın barkoduna telefonunuz yaklaştırarak saniyeler içinde gerçekleştirebilirsiniz.
-Sosyal Paylaşım: Örneğin yeni biriyle tanıştınız yada arkadaşınızın telefon numarası değişmiş. Telefonlarınızı birbirine yaklaştırıyorsunuz, karşılıklı bilgiler güncelleniyor.  
-Mobil Multimedya: Örneğin bir müzeyi geziyorsunuz. Telefonunuzu ilgili chipe yaklaştıracaksınız, eseri tanıtan video telefonunuzda çalmaya başlayacak.
-Kimlik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder