23 Kasım 2011 Çarşamba

Norton android (android antivirus)

Birçoğumuz için Norton gayet tanıdık bir isim. Symantec firmasının gözde programı 1982′den beri Windows ve Mac sistemlerimizle ilgili işlemler yapmamıza olanak sağlıyor. Artık mobil.4ana bölümden oluşuyor söyleki;


1- Uygulamalar (Apps): Cihazınızın içindeki tüm programların listesini çıkaran uygulama, daha sonra bu uygulamalar üzerinde bazı işlemler yapabilmenizi sağlıyor. İstediğiniz programın çalışmasını durdurabilirsiniz ya da tamamen sisteminizden silebilirsiniz (uninstall). Böylece cihazınızda Norton Utilities varsa ayrıca bir uninstall programı kullanmanıza gerek kalmıyor

2- Usage (Kullanım): Cihazınızın telefon/sms/data kullanımı hakkında istatistiklerin tutulduğu yer. Bu ne işe yarar? Çok basit: Ayarlar kısmından telefon fatura başlangıç tarihinizi, aylık kaç dakika konuşma ve kaç SMS gönderim hakkınız olduğunu girerseniz, ay sonuna doğru limitinizi aşmaya başlarken sizi Norton Utilities uyarmaya başlar. Böylece kullanımınızı devamlı takip edip operatörünüzden sürpriz bir fatura gelmesini engelliyorsunuz. Ayrıca kullanımınızı sadece aylık değil, günlük olarak da görmeniz mümkün.
3- Device (Cihaz): Cihazınızın anlık pil, işlemci, hafıza, network ve dahili hafıza bilgilerini görebiliyorsunuz. Ayrıca cihazınızla ilgili tüm sistem bilgilerine erişebilirsiniz. (OS versiyonu, Baseband versiyonu, o anki operatör sinyal kuvveti, IMEI ve IMSI numaraları, IP numaranız, host sunucunuz vs.)
4- Installer (Kurulum): Norton Utilities harici hafızanızı tarayarak mevcut APK dosyalarının bir listesini çıkarıyor. Telefonunuza yeni attığınız  ya da eskiden kurduğunuz ancak sildiğini bir programın APK dosyasını halen tutuyorsanız tekrar kurabilirsiniz. İşin güzeli, tüm hafizayı tarayarak APK dosyalarının listesini program kendisi çıkardığından, neyin nerede olduğunu ezberlemenize gerek kalmıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder